Vargar skall bo tillsammans med lamm, leoparder ligga bland killingar.
Kalvar och unga lejon och gödboskap skall vara tillsammans,
och en liten pojke skall valla dem.
Jesaja 11-6

  förnybar energi     tech     oberoende nyheter     tro på Gud     hälsa     kultur     trädgård     den nya världsordningen  
      Carl Grindes webbsida     

Att be till Herren under bar himmel

Det är verkligen härligt. Du kan möta Herren ute i naturen, i hans underbara skapelse. Be till Jesus, Fadern och den helige Anden ute, under bar himmel. Bor du vid havet? Gå ner till stranden och prisa Gud. Bor du uppe i fjällen eller i en stor stad med skyskrapor? Hitta en hög topp och gå dit och prisa Gud. Hitta din egen plats där det är bara du och Gud.

Text och foto: Carl Grinde Datum: 7 Juli 2014
Även återgiven text från länkade sidor
Uppdaterad 5 Juli 2018Detta är tiden och säsongen för att söka Gud
Numera ber jag två timmar varje dag. Jag började med drygt en timme någonstans runt i slutet av Maj år 2014. Jag bara tog cykeln och cyklade iväg på en av dessa små skogsvägar. Jag hittade en fin plats i tallskogen inte så långt hemifrån. Det var fortfarande myggfri säsong. Nu har de vaknat till liv .. Man måste bära extra tjocka byxor och långa ärmar och en huva på huvudet för att undvika dem. Sen klarar man det riktigt bra. From Julafton 2013 så ber jag till Gud 3 gånger om dagen, morgon, middag och kväll. Och sedan en månad tillbaka (början av juni 2014 ungefär) den bön som jag gör i mitt på dagen är numera en timme lång. Om jag arbetar eller inte kan be en timme mitt på dagen ber jag en timme på kvällen i stället. Jag ser till att jag använder en timme på dagen för bön utöver min korta morgon och aftonbön. Det känns bra att verkligen ge Gud en del av min tid och det känns som att Gud verkligen vill ha den tiden. Om vi kan ägna så mycket tid på andra saker, TV, dator, Youtube, musik, matlagning och hushåll, jobb osv varför inte ge Gud en del av sin tid? Han är ändå skaparen av universum, din och min skapare. Han har gjort oss. Han gjorde den här planeten vi bor på, och han ger oss den mat vi äter. Han älskar mig, så jag vill älska honom, prisa honom, dyrka honom med mitt liv. Det känns bra.
(Uppdatering 5 Juli 2018: numera ha jag 4 bönestunder varje dag)

Ger du fortfarande 100% av din tid till det här? Numera ger jag praktiskt taget ingen tid alls till vanlig TV och världsliga, sekulära Hollywood filmer. Om du tittar på TV är det ofta syndigt innehåll, svordomar, plus att de missbrukar Guds namn varannan minut eller så. Det mesta av den musik jag lyssnar på är om Gud, lovsånger, Gospel, psalmer, bluegrass etc så jag går ofta hemma och nynnar på någon lovsång. Men det finns så mycket vanlig bra musik, så det är klart att jag lyssnar även på icke-kristen musik. Men jag vill inte lyssna på hip-hop eller rnb musik så ofta längre. Texterna är mest om synd så varför ska jag mata min hjärna med sånt? Om jag lyssnar jag försöker välja mjukare hihop, musik med inte så råa texter. Jag tror att uppryckandet är på väg att hända ganska snart (the rapture). Är du redo? Detta är verkligen tid och säsong för att söka Gud. Här är bilder från min natur kyrka där jag har min dagliga en timmes bön, lovprisar Gud, Jesus Kristus och den Helige Ande.
Himlen visar Guds storhet och höghet. På ett fantastiskt sätt visar den vad han har gjort.
Psalm 19:1

Jag älskar sommaren, det är så vackert. När du står utomhus hemma och ber till Gud, kom ihåg att planeten du bor på, din plats också är en del av det här och det här. Det är Guds mästerverk du står på, planeten Jorden, och för honom är du skapelsens krona!

Om du har bra kängor på fötterna ger extra stöd när du knäböjer. Det skyddar naturligtvis också när man går in i en blöt skog.
Jag låter alltid liggunderlaget vara stängt och sedan knäböjer jag på det. Men jag står upprätt också väldigt mycket när jag ber och prisar Gud. Jag knöt upp liggunderlaget en gång och använde det som paraply när det regnade.Taket är en öppen blå himmel med fluffiga moln som flyger förbi. Det är alla gjorda av den allsmäktige arkitekten och ingenjören själv, Gud. Det är därför jag prisar honom.
Lite mer bilder på omgivningarna.Tid för dig själv med Gud
Det är trevligt att komma ut i naturen och vi måste lära oss att lugna oss själva i vår stressiga värld. Tid för dig själv med Gud förbättrar livet. Lämna mobiltelefonen hemma. Eftersom detta är så normalt, så tycker jag att det också är bra att bara stå ute i naturen be till Gud, tillbe och prisa Gud för den underbara skapelse som han har gjort. Och tänk dig, detta är bara ett smakprov på vad himlen kommer att vara. Himlen kommer att bli ännu bättre och fridfullare, vackrare! Prisa Gud.
Min andra kyrka i tallskogen

Det var här jag började be till Gud utomhus i Maj 2014
Jag har trott på Gud i hela mitt liv och jag har bett honom utomhus förut. Hur som helst de här "bar-himmel-utomhus-böner" jag gör nu startade i tallskogen och inte vid en skogstjärn. Här är foton från där jag började be till Gud utanför i Maj 2014. Jag tog cykeln till skogen för att hitta en bra, privat och fin plats. Jag lämnade cykeln, gick och jag hittade en bra plats. Efter några dagar av bön var jag förvånad. När jag tittade upp bland träden såg jag en öppning bland trädtopparna och den hade nästan formen av ett kors eller en fredsduva. För mig känns det som ett tecken från Gud. Som han säger: Hej Carl välkomen! Det första fotot är bara intill kyrkan.


Jag upplever att Gud rätt så ofta svarar på mina böner och att han ger mig mer stöd ju mer jag ber och hedrar honom. Jag ber alltid om andligt beskydd för mina sinnen och jag uppmuntrar dig att göra samma sak för dig. Jag ber att han ska hjälpa mig att överkomma synd. Jag ber alltid Fadern Vår och även syndabekännelsen. Jag ber för lite av varje, och jag prisar och tackar Jesus Kristus för hans offer och min frälsning. Jag prisar och tackar Gud för den underbara skapelsen, den vackra planeten jag bor på, att han har skapat livet. Jag tilltalar hans namn som Jesus Kristus Gud, Moses Gud, Noas Gud, Abrahams Gud, Saras Gud, kung Davids Gud, Jesajas Gud, Matteus Gud, Markus Gud, Lukas Gud, och Johannes Gud, Aposteln Paulus Gud etc. Jag säger att jag ber till Guden som beskrivs i den kristna bibeln vars namn är "JAG ÄR". Jag ber också TILL Jesus Kristus som Gud och jag prisar honom för hans kärlek, mod, styrka, barmhärtighet och förlåtelse.
(Uppdatering 5 juli 2018: Jesus har varit trogen mot mig och hållit mig borta från synden. Gud's nåd, Jesus Heliga Ande, min ånger, mitt hjärtas förändring, att jag vänt mitt liv bort från synden och börjat leva ett nytt liv i Gud har varit stadigt och framgångsrikt. Numera gör jag inte syndabekännelse på samma sätt som jag brukade göra när jag gjorde den här sidan. Gud har hjälpt mig att övervinna syndighet och Han har förlåtit mig. Tack Jesus! Och Fader vår - ja, jag ber den ganska ofta men inte i varje bönestund.)

I världen men inte av den
När Bibeln säger att vi inte ska vara för mycket involverad i världen, vad som avses är korrupta och ogudaktiga politiska system och syndiga livsstilar, girighet, omoral, sexuella synder etc. Det är vad Bibeln betyder då det ibland säger: "världen". Bibeln uppmuntrar oss inte att hata Guds skapelse, livets skönhet, blommor, landskap, natur etc. Världen är en underbar skapelse gjord av vår himmelske Fader. "Gud såg på allt som han hade gjort, och det var mycket bra." Men skapelsen är inte helig och skapelsen är inte Gud. Skaparen, är vårt ursprung Gud är helig. Han är Gud. Tyvärr är slutet av världen mycket nära. Se till att du är frälst, att Jesus Kristus erkänner dig som sin vän.
tags: Jesus, Jesus Kristus, Gud, skapare, skapelsetro, skapelse, bibleln, kristen tro, kristen, kyrka, religion, hopp, gudstro, jorden, naturen, ekosystem, planeten, planet, natur
Bibelkoder, profetior om Jesus Kristus som Messias i 1 Mosebok. Evangeliet dolt i namnet på de 12 stammarna av de 144,000 .. och mer.
Påsk - Guds nya förbund, våra synder förlåtna. Jesus Kristus - Guds heliga offerlamm.
Jesus Kristus är Israels och hela världens Judiska Messias
Hur man blir frälst.
Att bli en Kristen.
Israel - Guds heliga land.
Jerusalem - Herren Sebaots heliga stad, Jesus Kristus stad.
Förbundsarken har hittats!
Varningar för kyrkan i den yttersta tiden.
Grunderna för kristen tro och grundläggande sanningar, historisk tidslinje.
De Tio Budorden.
Den förbjudna frukten, Adams fall.
För de som söker Gud finns det hopp. Gud är verklig. Namn och titlar på Gud. Många vackra foton på skapelsen.
Himmelska uppenbarelser om paradiset, Gud Fadern och Jesus Kristus. Ge ditt liv till Gud.
Kristen musik, lovsånger, gospel, reggae, bluegrass, hymner
Det nya Jerusalem i himlen, Guds heliga stad kommer vara enorm. Kristus brud tvättad ren. Visioner om paradiset.
Skapelsen -Bilder på vacker natur och djur.
Den mänskliga kroppen är ett resultat av intelligent design
Stora brister i evolutionsteorin
Gud den allsmäktige skaparen vår fader, Abraham och Moses Gud. Argument och länkar till Kristen skapelsetro och värdegrund.
Länkar till kristen tro, Jesus och församlingar.
Varningar i den yttersta tiden - först uppryckelsen, sedan Guds vrede och domar. Kristi brud förbered dig!
"Se, jag kommer snart och har med mig min lön." Uppryckandet av församlingen.
Drömmar om uppryckelsen, profetiska drömmar, varningar
Guds varning till de tysta väktarna. Varningar till de olydiga. Vad avgör om du är frälst eller inte?
Varningar till de fem oförståndiga jungfrurna
Och inför honom ska församlas alla folk... "Jag var hungring, Jag var törstig, Jag var en främling"
Vad är vilddjurets märke?
Guds dom för dem som inte söker honom. Valda predikningar och Bibelord.
Förföljelse av Kristna
Namn på Gud och Jesus i Bibeln. Treenigheten -Fadern, Sonen och den Heliga Anden
Bilder på Jesus Kristus
Jesus Kristus är Guds son, Messias - vår frälsare. Han tog det ultimata straffet för våra synder. Han återuppstod också från döden. Genom honom kan du få evigt liv.
Jul evangeliet, den historiska berättelsen om Jesus Kristi födelse, Betlehems stjärna, änglarna, de vise männen, Herodes
Jesus Kristus korsfästelse. Han gav sitt liv. Han gav allt han hade. Bibelverser om helgelse och frälsning
Jesu Kristi uppståndelse. Han, Guds son besegrade döden.
Han dog och uppstod på tredje dagen. Han är Herre över Sabbaten.
Jesus Kristus är vår överstepräst. Utvalda Bibelord mest från Hebreerbrevet. Utvalda predikningar och vittnesbörd.
Mer Bibelord från Hebreerbrevet. Det gamla förbundet har upphört.
Utvalda predikningar och vittnesbörd.
Platsen för Moses korsning av Röda havet och Noaks Ark hittade. Sodom och Gomorras ruiner upptäckta.
Abort stoppar ett hjärta som slår.
Respektera livet och ta ställning mot abort.
Att övervinna sexuell synd
Porneia, homosexualitet, sexuell synd
Ägd av porrmissbruk. Bli av med porrmissbruk och återskapa livet.
Att bedra sig själv som Kristen och avfalla från tron, leva i synd
Falska nyheter, falska profeter, falska lärare, betalda skådespelare på Youtube
Det stora avfallet i de sista dagarna
Undervisning om helvetet i Bibeln
Undervisning om himlen i Bibeln
Bibelverser om Gud, Den Evige. Bibelverser om nåd, Guds frälsningsplan, tid och evighet
Bibelverser om att ära Gud. Han är det bästa som finns. Gud är värdig att prisas
Bibeln inläst som ljudfil online. Lyssna till Guds ord på webben. Bibeln i text online.
Healing, mirakler, Kathryn Kuhlman och mer. Jesus är en stor healer.
Listor på uppfyllda profetior och genomförda mirakler i Bibeln
Filmer med kristet budskap, The Passion of the Christ, Bibeln: Miniserien, De tio budorden, Apostlagärningarna och mer.
1 Mosebok valda delar
2 Mosebok valda delar
3 Mosebok valda delar
4 Mosebok valda delar
5 Mosebok valda delar
Samuelsboken valda delar, Apostlagärningarna.
David smord som kung över Israel.
Bibelverser från 1 Samuelsboken och 2 Samuelsboken
Valda bibelverser om Elia och Elisa,
första och andra Kungaboken.
Daniels bok valda delar
Kung David, förfader till Jesus från Nasaret. Jesus kristus som är Messias och Israels eviga Kung.
Matteusevangeliet valda Bibelord
Markusevangeliet valda Bibelord
Lukasevangeliet valda Bibelord
Johannesevangeliet valda Bibelord
Apostlagärningarna valda Bibelord
Romarbrevet valda Bibelord
Första Korinthierbrevet valda delar
Andra Korinthierbrevet valda delar
Galaterbrevet och Efesierbrevet valda delar
Kolosser- Thessalonikerbrevet, Timoteusbrevet valda Bibelord
Att be till Herren under bar himmel
Vintern är en bra tid för bön utomhus
Inspiration och motivation i bön och tillbedjan
Att Söka Gud genom fasta och bön
Hälsosam kost, lågkolhydrats kost
Fariseism och religiös stolthet
Bibeln och homosexualitet. Jesus kan förändra ett homosexuellt liv. videos med vittnesbörd.
Efter 20 år som bög så lever jag inte ett homosexuellt liv längre.
Konflikten av att vara homosexuell och kristen. Min erfarenhet, mina dikter.
Mina andliga erfarenheter, mitt möte med Jesus Kristus - kraftfull strålande energi, himmelsk glädje, absolut Gudomlig kraft, mitt liv och mina drömmar
Om mig, kontakt