Vargar skall bo tillsammans med lamm, leoparder ligga bland killingar.
Kalvar och unga lejon och gödboskap skall vara tillsammans,
och en liten pojke skall valla dem.
Jesaja 11-6

  förnybar energi     tech     oberoende nyheter     tro på Gud     hälsa     kultur     trädgård     den nya världsordningen  
      Carl Grindes webbsida     

Mina andliga erfarenheter, mitt möte med Jesus Kristus


Den här sidan handlar om mitt liv och mina andliga upplevelser med Gud. Här är drömmar jag har drömt. Först, bästa upplevelsen någonsin, jag mötte Jesus.
Text: Carl Grinde Datum: 8 April, 2014
Uppdaterad 10 April, 2014
Jag har gjort techno musik, electro house för att beskriva denna underbara upplevelse
Blind me again Up beams The Rapture -Gate to paradise remix Infinite Joy Bless the lord
Här är sidan med all musik jag har gjort. Ladda ner, spela.

Jag mötte Jesus i en dröm - bästa upplevelsen någonsin
Detta är en upplevelse i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma. Jag hade en dröm när jag var runt 16 år, och jag var nybliven kristen och aktiv i min kyrka. I drömmen drömde jag att dörren till mitt sovrum öppnades och gled upp lite. Sedan gled min säng fram på golvet och sedan (fortfarande i drömmen) kände jag en övernaturlig helt underbar kraft i hela kroppen som sköt mig med stor hastighet upp genom taket och ut i universum. Min kropp, själ och hela min varelse fylldes av denna kraft och känsla som var så härlig, häftig och mäktig! Det var något helt annat än sånt som man kan tänka sig. Det var gudomlig makt! Total extas, glädje, energi, super stark energi. Denna känsla var den absolut mest underbara känslan du någonsin kan tänka dig som bara strömmade genom mig! Jag skulle beskriva känslan/energin så här: Meningen med livet, ljus, lycka, evighet, energi, styrka, helighet, värme, Gud, det ultimata, fred, glädje, strålande, vackert, sång, härlighet, extas, absoluta maximum. Det var som en mäktigt dånande vattenfall, men ändå mjukt och stilla. Det var den lyckligaste, skönaste mest underbara upplevelse tänkbara. Det var som att se och känna den heliga evigheten. Jag sköt som en meteor ut genom rymden och saker blixtrade förbi mina ögon när jag fick ett Bibelord från Jesus. Det var Markus 10:17-21

När han sedan begav sig åstad för att fortsätta sin väg, skyndade en man fram och föll på knä för honom och frågade honom: »Gode Mästare, vad skall jag göra för att få evigt liv till arvedel?» Jesus sade till honom: »Varför kallar du mig god? Ingen är god utom Gud allena. Buden känner du: 'Du skall icke dräpa', 'Du skall icke begå äktenskapsbrott', 'Du skall icke stjäla', 'Du skall icke bära falskt vittnesbörd', 'Du skall icke undanhålla någon vad honom tillkommer', Hedra din fader och din moder.'» Då svarade han honom: »Mästare, allt detta har jag hållit från min ungdom.» Då såg Jesus på honom och fick kärlek till honom och sade till honom: »Ett fattas dig: gå bort och sälj allt vad du äger och giv åt de fattiga; då skall du få en skatt i himmelen. Och kom sedan och följ mig.»
Markus 10:17-21

Det var inte bara en dröm. Det var en riktig himmelsk kraft.
Efteråt, när drömmen var slut var jag vaken. Det var inte bara en dröm. Det var en riktig himmelsk kraft som hade träffat mig. Jag låg i sängen och prisade Gud med glädje i kanske en timme eller så innan jag kunde sova. Denna upplevelse har hjälpt mig senare i livet när jag har känt mig derimerad och ledsen. Hur som helst det finns en Gud och han älskar mig. Han älskar dig. Jag tror att Gud ville tala om för mig att jag ska ge honom 100%. Bibelordet handlar om att ge allt. Han vill ha hela mitt hjärta. Han vill hela mig, inte bara hälften eller 99 %. Han vill ha oss alla. Det finns 3 saker i livet som ofta nämns som kan (beroende på hur du lever) blir en synd och förstör din relation till Gud. Dessa saker är: pengar, makt och sex. Jag tror att för mig är det sex som kan och har varit min stora synd och jag tror att Gud vill att jag ska sluta synda och ändra mina prioriteringar. Så det tydliga budskapet från Gud till mig i denna dröm: Sluta med din synd och jag ger dig något extremt mycket bättre och ännu härligare!


Min kropp, själ och hela min varelse fylldes av denna kraft och känsla som var så härlig, häftig och mäktig! Det var sagolikt härligt. Det var gudomlig makt! Total extas, glädje, energi, super stark energi. Denna känsla var den absolut mest underbara känslan man någonsin kan tänka sig som bara strömmade genom mig! Jag kan beskriva känslan/energin så här: Meningen med livet, ljus, lycka, evighet, energi, styrka, helighet, värme, Gud, det ultimata, fred, glädje, strålande, vacker, sång, härlighet, extas, absoluta maximum.


Kraften drabbade mig också när jag var vaken
Samma underbara kraft från drömmen fyllde mig en gång när jag var vaken. Men jag sov först, det hände på natten. Detta var under samma period i mitt liv som den första drömmen. I sömnen, ett av mina ben, vänstra tror jag, började rycka och på grund av detta vaknade jag. Det var nästan som om någon hade dragit i mitt ben lite. Direkt när jag vaknade fylldes jag av den underbara härliga känslan! Bam! Helt underbart och den här gången var jag vaken. Jag fick inte något bibelord eller nåt den här gången.


Jesus kärlek förändrar världen


Jesus Kristus liv och död- nyckeln till frälsning
I dagens liberala samhälle, bland ateism, agnosticism etc tycker folk det är konstigt att kristna vill följa en bok, Bibeln. För en icke troende kan det tyckas att vi ger upp allt och får ingenting i gengäld. Kalla oss galna om du vill. Jag försöker bara att sprida ordet om vad jag tror är sanningen om Gud, hans plan för frälsning genom hans son Jesus Kristus. Fundamentet för frälsning är Jesus Kristus genom hans perfekta och rena liv, oskyldiga död, uppståndelse och kärlek. Men han sa också "Inte alla som säger till mig, Herre, Herre!" kommer att komma in i himmelriket, utan bara den som gör min Faders vilja i himlen.
Mat 7:21


Gud har gett oss mycket och han förväntar sig också mycket från oss
Jag var på en kvällsgudstjänst i en kyrka i Östersund, Odenslunds kyrkan. Det var en kväll med en nunna som talade om sitt liv och sin relation till Gud. Hon berättade om ett samtal mellan två nunnor:
"Vad Gud kräver av oss?
- Allt."


Jag säger inte att Gud vill att vi alla ska bli munkar eller nunnor men sättet hon sa det lät coolt på ett sätt. Det var bara det mest självklara i hela världen: allt.


Det finns något mer i den här världen än vad vi kan se med våra ögon
Även om den här sidan innehåller många av mina sorgsnaste dikter om livets kamp, önskar jag att jag kunde kommunicera och dela det som Jesus gav mig. Det finns en anledning till varför jag har tillåtit Bibeln att korrigera mitt liv. Bland alla nöjen i livet, det finns något ännu bättre! Allsmäktig Gud. Jag har känt honom. Varför ska vi låta Bibeln att bestämma åt oss? Varför ska vi följa Bibeln? Eftersom det är Guds ord. Det finns många som har upplevt möten med Gud på olika sätt. <> Här är Ian McCormack vittnesbörd om när han mötte Gud i himlen. Titta på hela videon. Den är fantastisk! Han mötte Gud i himlen. Han är nu en kristen förkunnare.


»Tiden är fullbordad, och Guds rike är nära; gör bättring, och tro evangelium.»
Markus 1:15


En ljus stjärna på himlen
Det hände en vinterkväll 2011 eller 2012, när jag kom hem efter jobbet. Det var kyligt och en klar himmel, så jag kunde se stjärnorna. Jag gick ut på ett öppet fält för att be. Men jag såg hur moln bildades på himlen som blockerade den underbara sikten över stjärnorna. Jag bad till Jesus att han skulle ta bort molnen. En kort stund senare hade alla moln försvunnit. Det största molnet bara seglade iväg. Den vackra himlen var öppen igen och jag kunde se stjärnorna. När jag såg detta började jag att be och tacka Jesus för detta. Omedelbart när jag sa att Jesus såg jag en ljusstark stjärna falla på himlen. Ett normalt stjärnfall tar en halv sekund. Denna stjärna startade i mitten av himlen, exakt där jag tittade och den fortsatte över hela himlen nästan ner till horisonten! Den varade i sex eller sju sekunder och det var helt fantastiskt. Jag har tittat på himlen nattetid många många gånger. Jag har sett satelliter som rör sig som små lysande prickar. Detta var inte en satellit. Det såg nästan ut som en komet.


Sefanja 3:17 när jag verkligen behövde det
Detta hände när jag var pånyttfödd kristen ungefär 16 år. Jag hade onanerat och på grund av detta var jag helt övertygad om att jag hade syndat mot den helige ande och jag var på väg till helvetet och det fanns inget som kunde stoppa detta. Jag hade en fruktansvärd känsla inom mig. Det var fruktansvärt.. Jag ska till helvetet. Kan ni föreställa er känslan? Sen ringde jag min kyrka EFS i Östersund. De har ett daglig bibelord som man kan höra via telefon. Det var Sefanja 3:17. "HERREN, din Gud, bor i dig en hjälte som kan frälsa. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.»" Det speciella är att jag fick ett brev från en kristen vän samma dag. I brevet gav även hon mig Sefanja 3:17! Två gånger samma dag, precis när jag behövde dessa ord mer än någonsin! Kan detta vara en slump? Jag tror inte det. Jag tror att det var Jesus. Åh tack Jesus!HERREN, din Gud, bor i dig en hjälte som kan frälsa. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.»
Sefanja 3:17Januari/Februari 2014 vet inte exakt.
En dröm om att fullfölja mitt lopp
Jag drömde att jag åkte längdskidåkning. Det var ett snabbt lopp och jag hade en medtävlande eller någon form av fiende efter mig. Även om jag tittade bakåt kunde jag inte se honom, men jag visste att han var där, någon som jagade mig. Det var i slutet av vintersäsongen och skidspåren var lite slippriga och slaskiga och några små grenar från granar hade fallit ner i skidspåren. Jag var bland de sista deltagarna och loppet var nästan redan över. Det var i slutet av säsongen av vintern och även i den sena delen av tävlingen så jag kunde se många spår från de övriga deltagarna. När jag kunde se mållinjen lite längre fram märkte jag att skidspåret delades upp och och blev ganska brett och tog flera olika riktningar, som om folk hade missat den rätta vägen strax innan målgången. Skidspåret var brett och massor av dem ledde på sidan utanför målgången. Ibland i en dröm vet du bara saker. Det fanns ingen synlig banderoll i luften, men jag visste att mållinjen var nere till höger, så jag tog den vägen. Strax innan målet var det lite lera i ena spåret, inte ett stort problem, men bara ett lite hinder. Jag antar att det var på grund av att spåren var gamla, tävlingen hade pågått en längre tid och våren hade nästan börjat så det är därför marken hade blivit synlig en lite kort sträcka, kanske bara 50 centimeter. Jag korsade mållinjen. Det fanns knappast några människor där. Jag kunde bara se en kvinnlig tävlande som just hade passerat mållinjen. Hon bar sina skidor, hon hade ordentlig skiddress, slimmad. Hon använde en spray på sin kropp. Det var någon slags atletisk kroppsbehandling. Jag hade denna dröm kanske före jul 2013 eller några veckor efter.


Runt jul eller så 2013
En dröm om att inte vara redo
För mig handlade den här drömmen om himlen. Jag drömde att det var en stor födelsedagsfest eller ett bröllop. Många glada människor firade. Men jag var inte på festen. Jag var i rummet intill och hörde alla ljud från firandet. Jag hade suttit där ganska länge. Det var nästan som om jag väntade ut det. Som om jag förväntade mig att firandet skulle vara över snart. Till slut tänkte jag att det vore bäst om jag lämnade rummet och gick till festen, för om jag inte gick snart skulle festen nog vara över. Ändå satt jag bara där själv. Jag åt på en rå tomat.. som en liten sorts billig känsla. Jag höll fast vid det lilla som jag redan hade. Nästa scen i drömmen var jag plötsligt på festen, men mina fötter var nakna. Jag minns att jag tänkte, jag kanske borde sätta något på mina fötter? Jag tror att jag hade denna dröm någon gång före jul 2013.


Himmelriket är likt en skatt som har blivit gömd i en åker. Och en man finner den, men håller det hemligt; och i sin glädje går han bort och säljer allt vad han äger och köper den åkern.
Matteus 13:44


Korset föll av min hals
Korset jag bär runt halsen har ramlat av och ner till golvet vid 5 tillfällen. För mig ser jag detta som Guds sätt att tala till mig och tillrättavisa mig när jag gör fel. Det känns som om han säger: Hallå Carl vad gör du? Detta har hänt på mitt arbete, men även hemma. När korset har fallit av min hals känns det som att Gud ville säga mig något.
Ett exempel, det var några dagar efter påsk och jag hade bett ganska mycket under den påsken, suttit i solen, tänkt på Jesus, bett till honom. Det kändes som om jag fokuserat på det rätta denna påsk, Jesus. Veckan efter påsk föll mitt kors av min hals på morgonen. Jag satte den runt min hals igen och tänkte: detta kors betyder verkligen något för mig, det är en symbol för min tro på Jesus. När jag satte guldkedjan runt halsen sa jag till mig själv: jag står upp för min tro på Jesus. Senare samma dag på mitt arbete torkade jag av ett bord. En kvinna sa till mig: Är det inte skönt att påsken är över? Jag sa snabbt: ja. Och nästa sekund insåg vad jag hade gjort. Jag hade förnekat min tro på Jesus framför henne. Allt hände så snabbt. Jag kände mig dum. Jag tror att det var några dagar senare eller kanske några veckor som jag mötte samma kvinna igen. Jag påminde henne om vårt förra möte och hennes kommentar om hur trevligt det var att påsken var över och att jag svarat "ja". Och nu berättade jag för henne att jag trodde på Jesus, att han hade uppstått från de döda, och att min påsk hade varit ganska trevlig. Denna händelse, hela historien har hänt mig två gånger men på en annan plats och med en annan person. Exakt samma, mitt kors faller av på morgonen vid påsk, den andra gången var det på ett annat jobb, radion var på, de talade om Jesus. Min arbetskamrat sa: Ja, men det är väl ingen som tror på det där nuförtiden? Jag svarade: nej. Och jag kände mig dum. Nästa dag på jobbet, eller om det var några dagar senare jag sa till honom att jag hade en tro på Jesus och att jag trodde att han hade återuppstått, och att jag var en kristen. År 2013 gjorde jag en illustration till min blogg. Det var en dryg ironisk illustration om hiv/aids. Jag lekte med Burger Kings logo och jag skrev: Aids is King. Mitt kors föll av min hals två gånger när jag gjorde denna illustration. Jag avslutade eller använde den aldrig.


tags: Jesus, Jesus Kristus, Gud, skapare, skapelsetro, skapelse, bibleln, kristen tro, kristen, kyrka, religion, hopp, gudstro, jorden, naturen, ekosystem, planeten, planet, natur
Bibelkoder, profetior om Jesus Kristus som Messias i 1 Mosebok. Evangeliet dolt i namnet på de 12 stammarna av de 144,000 .. och mer.
Påsk - Guds nya förbund, våra synder förlåtna. Jesus Kristus - Guds heliga offerlamm.
Jesus Kristus är Israels och hela världens Judiska Messias
Hur man blir frälst.
Att bli en Kristen.
Israel - Guds heliga land.
Jerusalem - Herren Sebaots heliga stad, Jesus Kristus stad.
Förbundsarken har hittats!
Varningar för kyrkan i den yttersta tiden.
Grunderna för kristen tro och grundläggande sanningar, historisk tidslinje.
De Tio Budorden.
Den förbjudna frukten, Adams fall.
För de som söker Gud finns det hopp. Gud är verklig. Namn och titlar på Gud. Många vackra foton på skapelsen.
Himmelska uppenbarelser om paradiset, Gud Fadern och Jesus Kristus. Ge ditt liv till Gud.
Kristen musik, lovsånger, gospel, reggae, bluegrass, hymner
Det nya Jerusalem i himlen, Guds heliga stad kommer vara enorm. Kristus brud tvättad ren. Visioner om paradiset.
Skapelsen -Bilder på vacker natur och djur.
Den mänskliga kroppen är ett resultat av intelligent design
Stora brister i evolutionsteorin
Gud den allsmäktige skaparen vår fader, Abraham och Moses Gud. Argument och länkar till Kristen skapelsetro och värdegrund.
Länkar till kristen tro, Jesus och församlingar.
Varningar i den yttersta tiden - först uppryckelsen, sedan Guds vrede och domar. Kristi brud förbered dig!
"Se, jag kommer snart och har med mig min lön." Uppryckandet av församlingen.
Drömmar om uppryckelsen, profetiska drömmar, varningar
Guds varning till de tysta väktarna. Varningar till de olydiga. Vad avgör om du är frälst eller inte?
Varningar till de fem oförståndiga jungfrurna
Och inför honom ska församlas alla folk... "Jag var hungring, Jag var törstig, Jag var en främling"
Vad är vilddjurets märke?
Guds dom för dem som inte söker honom. Valda predikningar och Bibelord.
Förföljelse av Kristna
Namn på Gud och Jesus i Bibeln. Treenigheten -Fadern, Sonen och den Heliga Anden
Bilder på Jesus Kristus
Jesus Kristus är Guds son, Messias - vår frälsare. Han tog det ultimata straffet för våra synder. Han återuppstod också från döden. Genom honom kan du få evigt liv.
Jul evangeliet, den historiska berättelsen om Jesus Kristi födelse, Betlehems stjärna, änglarna, de vise männen, Herodes
Jesus Kristus korsfästelse. Han gav sitt liv. Han gav allt han hade. Bibelverser om helgelse och frälsning
Jesu Kristi uppståndelse. Han, Guds son besegrade döden.
Han dog och uppstod på tredje dagen. Han är Herre över Sabbaten.
Jesus Kristus är vår överstepräst. Utvalda Bibelord mest från Hebreerbrevet. Utvalda predikningar och vittnesbörd.
Mer Bibelord från Hebreerbrevet. Det gamla förbundet har upphört.
Utvalda predikningar och vittnesbörd.
Platsen för Moses korsning av Röda havet och Noaks Ark hittade. Sodom och Gomorras ruiner upptäckta.
Abort stoppar ett hjärta som slår.
Respektera livet och ta ställning mot abort.
Att övervinna sexuell synd
Porneia, homosexualitet, sexuell synd
Ägd av porrmissbruk. Bli av med porrmissbruk och återskapa livet.
Att bedra sig själv som Kristen och avfalla från tron, leva i synd
Falska nyheter, falska profeter, falska lärare, betalda skådespelare på Youtube
Det stora avfallet i de sista dagarna
Undervisning om helvetet i Bibeln
Undervisning om himlen i Bibeln
Bibelverser om Gud, Den Evige. Bibelverser om nåd, Guds frälsningsplan, tid och evighet
Bibelverser om att ära Gud. Han är det bästa som finns. Gud är värdig att prisas
Bibeln inläst som ljudfil online. Lyssna till Guds ord på webben. Bibeln i text online.
Healing, mirakler, Kathryn Kuhlman och mer. Jesus är en stor healer.
Listor på uppfyllda profetior och genomförda mirakler i Bibeln
Filmer med kristet budskap, The Passion of the Christ, Bibeln: Miniserien, De tio budorden, Apostlagärningarna och mer.
1 Mosebok valda delar
2 Mosebok valda delar
3 Mosebok valda delar
4 Mosebok valda delar
5 Mosebok valda delar
Samuelsboken valda delar, Apostlagärningarna.
David smord som kung över Israel.
Bibelverser från 1 Samuelsboken och 2 Samuelsboken
Valda bibelverser om Elia och Elisa,
första och andra Kungaboken.
Daniels bok valda delar
Kung David, förfader till Jesus från Nasaret. Jesus kristus som är Messias och Israels eviga Kung.
Matteusevangeliet valda Bibelord
Markusevangeliet valda Bibelord
Lukasevangeliet valda Bibelord
Johannesevangeliet valda Bibelord
Apostlagärningarna valda Bibelord
Romarbrevet valda Bibelord
Första Korinthierbrevet valda delar
Andra Korinthierbrevet valda delar
Galaterbrevet och Efesierbrevet valda delar
Kolosser- Thessalonikerbrevet, Timoteusbrevet valda Bibelord
Att be till Herren under bar himmel
Vintern är en bra tid för bön utomhus
Inspiration och motivation i bön och tillbedjan
Att Söka Gud genom fasta och bön
Hälsosam kost, lågkolhydrats kost
Fariseism och religiös stolthet
Bibeln och homosexualitet. Jesus kan förändra ett homosexuellt liv. videos med vittnesbörd.
Efter 20 år som bög så lever jag inte ett homosexuellt liv längre.
Konflikten av att vara homosexuell och kristen. Min erfarenhet, mina dikter.
Mina andliga erfarenheter, mitt möte med Jesus Kristus - kraftfull strålande energi, himmelsk glädje, absolut Gudomlig kraft, mitt liv och mina drömmar
Om mig, kontakt